Výberu kancelárskej a hernej stoličky či kresla venujte náležitú pozornosť, najmä ak na nej trávite každý deň niekoľko hodín. Objasníme vám niekoľko dôležitých bodov, aby ste si mohli zvoliť taký model, na ktorom sa vám bude dlho pohodlne sedieť.

Herné kreslá ergonomicky tvarované a ponúkajú pomerne výrazné bočné tvarovanie, ktoré vám zaistí stabilnú polohu pri intenzívnejšom hernom zapálení. Aj napriek menšiemu množstvu možností prispôsobenia, je na nich možné nastaviť výšku, možnosť hojdania alebo tuhosť hojdania. Herné kreslá sú vhodné na relaxáciu a skôr na menej časté používanie.

Možnosť výškového nastavenia podrúčky a tuhosti operadla, výraznejšie tvarovanie, dizajn a kovový kríž.

stolickastolicka
kreslokreslo

Kancelárske kreslá sú predovšetkým štýlovým doplnkom do kancelárie k ostatnému nábytku. Spravidla sú robustnejšie ako kancelárske stoličky a majú hojdací mechanizmus. Buď ich zablokujete v jednej pozícii, alebo uvoľníte ako hojdacie kreslo. Ich podrúčky sú pevne zmontované s operadlom a sedadlom, majú teda len veľmi málo možností individuálneho nastavenia a polohovania.

Ak vyberáte kreslo prvýkrát a nie ste si výberom istí, cena je pre vás pravdepodobne prioritným kritériom. Lacné kancelárske kreslá zvyčajne nevydržia príliš dlho, plastové časti s obľubou praskajú a vy ste mnohokrát po krátkej dobe nútení míňať ďalšie peniaze za náhradné diely alebo zháňať nové kreslo. Ak ste rozhodnutí si zaobstarať kancelárske kreslo, odporúčame si priplatiť za kvalitnejší kovový kríž alebo nastaviteľné, rovnako kovové, podrúčky.